Wat de Faes en muziek endorsements met elkaar te maken hebben

Voor veel artiesten zijn endorsements een mooie manier om instrumenten of muziek gerelateerde producten te proberen. Voor de niet ingewijden: een endorsement is een zakelijke overeenkomst tussen een muzikant en een fabrikant van (muziek)instrumenten of andere producten. Fabrikanten stellen gratis instrumenten en apparatuur ter beschikking, in ruil voor promotie.

Het is vaak een win-win voor beide partijen. De artiest kan gratis producten uitproberen en testen. De fabrikant of leverancier wil meer bekendheid. Meer mensen die hun merk kopen en gebruiken. De muzikant is een goede influencer met veel fans en artiesten om zich heen. We zien het ook in andere vormen zoals Max Verstappen en Red Bull of bij diverse parfum of koffiemerken. Ook bij de zogenaamde ‘YouTubers’ zie je dit vaak terugkomen. Laatst nog in het nieuws omdat kinderen vaak niet in de gaten hebben dat het om promotiewerkzaamheden gaat.

Toen ik bij Faes ging werken had ik nog niet veel met endorsements te maken gehad. Maar voor ik het wist zat ik te mailen met Sandy Beales, de voormalig One Direction gitarist. Een bijzondere ervaring. Daar maak je ook wel indruk mee bij je kinderen, zelfs de pubers in mijn gezin. Toen ik me verder ging verdiepen in artiesten die met onze producten verbonden zijn, kwam ik uit bij Rowenheze, Within Temptation, Bonobo en Sevdaliza, om er maar een paar te noemen. Maar ook meerdere Duitse bands en Engelse artiesten. Nu rijst bij u wellicht toch de vraag wat Faes deze artiesten kan bieden? Wij beschermen namelijk hun belangrijkste bron van inkomsten met onze koffers: zijn muziekinstrument. We ontvingen hierover pas van een artiest nog een bedankmailtje. Hij zat in het vliegtuig bij het raam en zag nog net dat de laatste koffers werden ingeladen. Hij zag daarbij zijn gitaarkoffer op de grond vallen, die werd weer opgeraapt en werd vervolgens met een boogje bovenop de andere koffers gegooid. De hele reis heeft hij gezweet omdat hij niet wist of zijn muziekinstrument nog wel heel was. Om er uiteindelijk achter te komen dat er niets aan de hand was en zijn optreden gewoon door kon gaan. Ik kan me voorstellen dat je dan dankbaar bent dat er goede bescherming omheen zit!

En ik moet zeggen het is inderdaad leuk om een artiest blij te maken met iets wat zo basaal is als een koffer. Ik heb net zelf het endorsement met Lucas van Merwijk begeleid. Een van de beste drummers van ons land mag ik wel zeggen. Lucas kwam in contact met de SKB koffers via zijn endorser Pearl Drums.

“Eerlijk gezegd kende ik jullie producten nog niet echt, maar ik moet zeggen dat ik zeer onder de indruk was van de geweldige kwaliteit en vormgeving ervan. Ik heb alle soorten en maten gezien die er op de markt zijn, maar ik denk dat jullie cases de beste zijn die ik heb gezien”.

Lucas Merwijk

Dat is natuurlijk een geweldig compliment van deze ervaren slagwerker (en geeft meteen aan dat we nog wat werk hebben als het aankomt op de branding van SKB). Dat we Lucas wilden contracteren was eigenlijk bijna vanzelfsprekend want drummen zit ook wel een beetje in het Faes bloed. Als voormalig drummer en zanger in een coverband is Johan Faes onlosmakelijk verbonden met de muziekbranche. Ook technisch adviseur Carlo Leijten heeft in diverse bands gedrumd en wil ons op personeelsfeestjes nog wel een vermaken met een goed potje slagwerk. Lucas heeft inmiddels de SKB koffers ontvangen en wij zijn trots dat hij onderdeel is van de SKB familie.

Ik weet inmiddels al wat meer over de bijzondere wereld van endorsements en ga hier nog veel meer in ontdekken. Het is vooral gewoon erg leuk dat onze koffers, wat in deze branche als een low involvement product wordt gezien, blijkbaar toch high impact maken. Vanochtend nog vond ik een berichtje in mijn mailbox van een production medewerker voor een grote Hollywood film. Of ze de SKB koffers konden gebruiken in de openingsscène… Mijn antwoord weten jullie denk ik al.


Keep up to date with our developments

Subscribe to our newsletter for updates or check out our social media channels.

    How can we help you?

    Whatever your packaging challenge is, The Packaging People of Faes are here to help. Do you have a question or comment about packaging, our services or packaging management? Fill out the contact form and one of our packaging experts will get back to you quickly!

      Mandy van Alebeek
      Relations manager