Fieldlab AML van start op de Brainport Industries Campus

Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. De doelstelling van het fieldlab Advanced Manufacturing Logistics (AML) is de realisatie van een “state of the art” logistiek systeem op de Brainport Industries Campus. Met het AML-fieldlab wordt de operationele performance van bedrijven verbeterd met 24/7 logistiek door gedeelde opslag en beweging, slimme automatisering en smart robotics. Het intelligente systeem zal een breed scala aan functionaliteiten omvatten waaronder geautomatiseerde aanvoer, afvoer en opslag van materialen en vormbepalende gereedschappen, retouren en eindproducten, zodanig dat productieprocessen volcontinu kunnen doorlopen. Alle bewoners van de campus zullen op termijn gebruik kunnen maken van dit gecentraliseerde logistieke systeem.


Minder supply chain kosten en optimale productieplanning

Faes verzorgt samen met partner Rubix de totale interne logistiek op de Brainport Industrie Campus. Dat betekent dat we alles regelen rondom verpakkingen, maar ook verpakkingsmanagement. We leveren de ladingsdragers die rondrijden, maar zorgen ook voor voldoende roulatie bakken, waarin alle verpakkingen geïndexeerd worden. Dit werkt middels een track en trace principe. Het systeem geeft weer wat er zich in de verpakking bevindt. KMWE is een van de eerste bedrijven die gebruik maakt van deze diensten. Samen hebben we een optimaal plan bedacht waarbij er simpelweg minder vierkante meters nodig zijn voor de opslag van voorraad. Maar ook zal KMWE meer in control zijn door het overzicht dat er gecreëerd wordt en meer uniformiteit in de organisatie brengen. Lees ook het blog van Bart van Dijck waarin hij meer vertelt over dit project.AML Field Lab

Innovatieprogramma ‘Fabriek van de toekomst’

In 7 strategische projecten & fieldlabs wordt op de Brainport IndustriesCampus gewerkt aan innovaties.  Door samen sneller en slimmer producten en productieprocessen te realiseren en (innovatie) faciliteiten te delen ontstaat een lager kostenniveau, een hogere kwaliteit van het product en bovenal een snellere Time to Market. Lees meer over de lopende innovatieprogramma’s.

Lees ook: Consortium werkt op Brainport Industries Campus aan slimme logistiek


Keep up to date with our developments

Subscribe to our newsletter for updates or check out our social media channels.

    How can we help you?

    Whatever your packaging challenge is, The Packaging People of Faes are here to help. Do you have a question or comment about packaging, our services or packaging management? Fill out the contact form and one of our packaging experts will get back to you quickly!

      Mandy van Alebeek
      Relations manager