Faes Group breidt uit op Kleine Hoeven

Directeur Johan Faes van Faes en wethouder Frank Rombouts van gemeente Reusel-De Mierden hebben vandaag een overeenkomst getekend voor de uitbreiding van Faes op bedrijventerrein Kleine Hoeven in Reusel. De koop is bedoeld voor de nieuwbouw van een warehouse voor de in- en verkoopactiviteiten van Faes.

Faes ontwerpt, produceert en distribueert duurzame verpakkingen voor de meest uiteenlopende toepassingen. Voor een deel bestaat de klantenkring uit bedrijven die actief zijn op het gebied van nano- en medische technologie, zoals ASML, Medtronic en Philips. Een andere grote klant is het Ministerie van Defensie. Faes ontwikkelt met name geavanceerde verpakkingsoplossingen voor het vervoeren van zeer kostbare en gevoelige onderdelen die bestand moeten zijn tegen extreme omstandigheden.

Op de nieuwe kavel aan de Hamelendijk bouwt Faes een warehouse voor haar logistieke activiteiten met kantoor- en parkeerruimte. Het warehouse van 3.600m² biedt ruimte aan ca. 6.500 palletplaatsen. Door de nieuwbouw en verplaatsing van de warehouse-activiteiten ontstaat er meer ruimte voor productie in het huidige pand. Het warehouse wordt uitgerust met de modernste technieken voor logistieke handling. Bedrijven op het bedrijventerrein die tijdelijk extra ruimtebehoefte nodig hebben voor opslag kunnen tevens terecht bij Faes.

Directeur Johan Faes: Onze groothandelsactiviteiten zijn de laatste jaren enorm gegroeid en dat vraagt om vele vierkante meters magazijnruimte. Maar ook het 10 jarig contract, wat wij onlangs als verpakkingsmanager met de Brainport Industrie Campus hebben gesloten, zorgt er voor dat we meer palletplaatsen nodig gaan hebben. Daarnaast gaan we machinale bewerkingen die we voorheen uitbesteden steeds vaker zelf doen. Middels deze nieuwbouw kunnen we de ruimte die vrijkomt in ons huidige pand in gaan zetten voor productie.

“Het is mooi dat Faes Group opnieuw investeert in onze gemeente en voor extra arbeidsplaatsen zorgt. Zeker ook omdat zij zich destijds als eerste hebben gevestigd op een prominente locatie op bedrijventerrein Kleine Hoeven"

Frank Rombouts | Wethouder gemeente Reusel-De Mierden

We zijn tevreden met de huidige ontwikkelingen op het bedrijventerrein, er is veel interesse van groeiende bedrijven”.

Bedrijventerrein Kleine Hoeven is volop in ontwikkeling. Van het bedrijventerrein van netto 12,5ha is inmiddels 40% verkocht en 30% in optie.

Meer informatie: www.kleinehoeven.nl


Keep up to date with our developments

Subscribe to our newsletter for updates or check out our social media channels.

    How can we help you?

    Whatever your packaging challenge is, The Packaging People of Faes are here to help. Do you have a question or comment about packaging, our services or packaging management? Fill out the contact form and one of our packaging experts will get back to you quickly!

      Mandy van Alebeek
      Relations manager