Faes en CQM bundelen krachten voor Big Data analyse in supply chains

Faes en CQM werken samen op het vlak van Big Data analyse in supply chains. Door samen te werken wordt synergie bewerkstelligd bij het oplossen van supply chain vraagstukken bij klanten. Concreet leidt dit tot diepere, betere en concretere inzichten om verbeteringen door te voeren in verpakkingsprocessen, verpakkingsrange en consolidatievraagstukken.

Van data naar informatie

Big Data is al enige tijd een belangrijk thema in de logistieke wereld. Logisch, want ERP, WMS en TMS systemen bevatten erg veel data, zowel aan het oppervlak als op de achtergrond. Hierin schuilt een enorme potentie om supply chain processen dieper te analyseren en te optimaliseren.

Maar hoe haalt u kennis en “actionable insights” uit al die data? Alleen al het formuleren van een goede vraagstelling is nog niet zo eenvoudig. Welke vragen kunnen er wel, en welke vragen kunnen er niet mee beantwoord worden? Daarnaast hebben standaard spreadsheet applicaties niet genoeg rekenkracht om te rekenen met deze hoeveelheden data. Bovendien wil veel data niet zeggen dat er de juiste conclusies getrokken worden. Kortom, specialistische kennis en tooling is vereist om tot het beste resultaat te komen.

De kracht van de combinatie

Om de juiste vragen te stellen en zuivere antwoorden op de vraagstellingen te kunnen geven zijn meerdere disciplines nodig: inhoudelijke kennis van het toepassingsgebied én kennis van het koppelen van verschillende bestanden, het leggen van relaties en het begrijpen van de kwaliteit van die relaties. Dit is wat de samenwerking van FPC met CQM voor u zal betekenen.

De kracht van deze combinatie is de vakinhoudelijke kennis van FPC over verpakken in de supply chain en de kwantitatieve kennis en modellen van CQM. Deze samenwerking is ijzersterk om:

 • Transportkosten te reduceren
 • Verspilling van verpakking te voorkomen
 • De optimale consolidatie te bereiken
 • Handlingkosten te reduceren

zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit! Zo wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met fragiliteit van producten zodat de optimalisaties niet leiden tot meer transportschades en ontevreden klanten.Faes-CQM-big-data-supply-chains

Tactisch en praktisch: optimalisaties direct operationeel

Wat we vaak doen is de productenrange en/of de orderstroom van het afgelopen jaar als basis nemen. Deze gegevens worden verder in rekenmodellen ingevoerd, we laten er verschillende scenario’s op los en bepalen zo welke optimalisatieslagen er te maken zijn.

Hieruit destilleren we de totale besparingen die uw organisatie kan behalen en zorgen we er desgewenst voor dat de operators op de werkvloer hier direct mee aan de slag kunnen (door gebruik te maken van de intuïtieve PackAssist en StackAssist software tools van Faes). Zo heeft u dus niet alleen beter inzicht maar krijgen uw operators ook direct te zien in welke verpakking en op welke wijze er verpakt moet worden om deze winst ook direct te realiseren. Dus niet alleen intelligentie op tactisch niveau maar ook op praktisch niveau!

Keep up to date with our developments

Subscribe to our newsletter for updates or check out our social media channels.

  How can we help you?

  Whatever your packaging challenge is, The Packaging People of Faes are here to help. Do you have a question or comment about packaging, our services or packaging management? Fill out the contact form and one of our packaging experts will get back to you quickly!

   Mandy van Alebeek
   Relations manager