Een dag in de koffer met… John Lavrijsen

Supply Chain Manager bij Faes Group

Faes is een internationale speler op het gebied van duurzame verpakkingen. Wij zijn actief op het gebied van industrieel toegepaste verpakkingen; van advies tot productie en van ontwikkeling tot logistiek fulfillment. We laten je graag zien hoe de werkdag van John eruit ziet!

 

 • 7.30 uur
  Mijn werkdag begint met een rondje door het magazijn. Even bijpraten met mijn collega’s hoe het met ze gaat én polsen of logistiek alles lekker loopt. Vorige week hadden we een zending naar India, ik check of dit transport naar wens is gegaan.
 • 8.30 uur
  Dagelijks overleg met oa de managers bedrijfsbureau, magazijn en productie over de orders die de deur uitgaan. We evalueren de planning en productie en sturen waar nodig bij. Omdat we met FPC ook software oplossingen voor de logistieke industrie leveren, schakelen we soms de hulp van ICT-collega’s in.
 • 9.40 uur
  Door naar het overleg met mijn collega Tim. We nemen het voorraadbeheer en de productieplanning door van de Brainport Industry Campus. Hiervoor verzorgen we de verpakkingsmanagementpool.
 • 10.30 uur
  We zijn nu bezig met een gaaf project! We leveren in opdracht van VDL ETG Project flightcases voor de grootste telescoop ter wereld. Deze telescoop bestaat uit 936 spiegels, die vanuit Nederland getransporteerd worden naar Chili. Faes gaat deze spiegels verpakken in flight cases van 2 x 2 meter! Over 6 weken moeten we de eerste kisten aanleveren. De productie heeft zelf een montageframe ontwikkeld waarvan ze de laatste aanpassingen doorvoeren. Ik check of de orderbevestigingen, levertijden en prijzen kloppen.
 • 12.00 uur
  Lunch! Samen met een aantal collega’s wandel ik een rondje door Reusel. Met 70 medewerkers valt het niet mee met z’n allen te lunchen. Gelukkig hebben we vrijdagmiddagborrels, maandelijks een verzorgde bedrijfslunch en een jaarlijkse motortourtocht en personeelsfeest. Pas hebben we met een team meegedaan met de Reuselse Huiskamerquiz. Supergezellig.
 • 12.30 uur
  Ik rijd naar één van onze leveranciers in Rotterdam. We bespreken de plannen van 2019 en hoe we het volgend jaar nóg beter kunnen doen. Dit is zo gaaf aan mijn functie: ik krijg de vrijheid om uit te zoeken hoe we onze transport- en opslagstromen kunnen optimaliseren en mag hiervoor onze partners en leveranciers bezoeken. Zo ben ik in 2017 naar Noorwegen geweest om logistieke partners te selecteren. Ook heb ik onze partner in Amerika bezocht om hen te adviseren over voorraadbeheer en forecasting.
 • 15.00 uur
  Terug op kantoor, voor wat mails en resterende bestellingen. Ik krijg veel ad hoc vragen vanuit sales en logistiek. De variatie tussen de lange termijn planning en de praktische dagelijkse dingen maakt mijn baan prikkelend. Daarnaast is bij Faes alles goed geregeld. De arbeidsvoorwaarden zijn prima en we hebben een goed intern opleidingsplan. Er heerst een goede werksfeer en als team doen we er alles aan om de klant op de eerste plaats te zetten.
 • 16.40 uur
  Ik sluit mijn computer af om naar huis te gaan. Case closed!

Neem je ook een duik in de koffer bij de Faes? Bekijk onze vacatures.

Keep up to date with our developments

Subscribe to our newsletter for updates or check out our social media channels.

  How can we help you?

  Whatever your packaging challenge is, The Packaging People of Faes are here to help. Do you have a question or comment about packaging, our services or packaging management? Fill out the contact form and one of our packaging experts will get back to you quickly!

   Mandy van Alebeek
   Relations manager