UN keur gevaarlijke vloeistoffen

UN-keur – Lithium Ion batterijen

Blog
Harold Pijs
Customer Service Manager
Meer artikelen door Harold Pijs

Het vervoer van gevaarlijke vloeistoffen mag enkel met een UN keur. Het gaat dan specifiek over de keur ‘voor vervoer gevaarlijke stoffen met een lage viscositeit over de weg, over het spoor, door de lucht en over het water’. Faes heeft daarom op basis van haar lijn van een UN gekeurde oplossing gecreëerd voor het veilig vervoeren van dergelijke stoffen. Het resultaat is een lichtgewicht, flexibele maar bovenal kwalitatieve transportverpakking.

Technische kenmerken

 • Geschikt voor glazen en kunststof flessen tot 1000ml
 • Geschikt voor Packaging Group II en III
 • Ontwikkeld voor duurzaam, meermalig gebruik
 • Zéér sterke constructie in aluminium
 • Waterdicht conform klasse IP54 (spatwaterdicht)
 • Stevige handgrepen
 • Stapelbaar
 • In elke gewenste kleur te spuiten en te bedrukken met uw logo of tekst

Enorme flexibiliteit

Door de combinatie van verschillende diameters en hoogtes in de uitsparingen zijn de kisten inzetbaar voor een combinatie van flessen of potten in verschillende afmetingen en materialen.

De uitsparingen zijn zo geconstrueerd dat flessen enigszins ingeklemd worden. Elke uitsparing heeft meerdere niveaus en is daarmee geschikt voor flessen in verschillende diameters.

Kwalitatieve onderdelen

Een korte toelichting op kwaliteit en functie van de onderdelen:

 • Elke kist is voorzien van een laag S22 schuim op de bodem en in het deksel. Het primaire interieur is opgebouwd uit LD18 schuim. Specifieke technische gegevens kunnen opgevraagd worden.
 • Tussen het S22 schuim op de bodem en het LD18 interieur is een absorberende laagvoorzien. Deze absorberende laag is voor industrieel gebruik. Het zorgt voor een langere levensduur en lagere kosten. De laag absorbeert in een oogwenk oliën, brandstoffen, water en chemicaliën. De grijze kleur verbergt bovendien vuil

Welke flessen of potten?

Zowel glazen als PP flessen en potten zijn toegestaan.

Flessen 250 ml Ø 60 mm
500 ml Ø 74 mm
1000 ml Ø 94 mm
Potten 500 ml Ø 89 mm
1000 ml Ø 120 mm

Wilt u zeker zijn dat u flessen en/of potten toegestaan zijn? Stel uw vraag aan onze engineers!

Stel uw vraag aan ons!

  How can we help you?

  Whatever your packaging challenge is, The Packaging People of Faes are here to help. Do you have a question or comment about packaging, our services or packaging management? Fill out the contact form and one of our packaging experts will get back to you quickly!

   Mandy van Alebeek
   Relations manager