uniformiteit leveren

Zo zorgt u voor uniformiteit bij decentraal leveren

Blog
Erik Drissen
Erik Drissen
Business Consultant
More articles by Erik Drissen

In de detailhandel kiest men vaak voor decentrale levering van online bestellingen. Zeker als er franchisers in het spel zijn, levert dit voor de klanten regelmatig bijzondere situaties op. Zij ontvangen hun aankopen uit één bestelling in verschillende soorten verpakkingen, vaak ook nog met verschillende logo’s. Omdat iedere verzendlocatie een eigen verpakkingsmethode hanteert. Hoe is zo’n rommelige uitstraling te voorkomen?

Uniform leveren is een uitdaging bij decentraal verzenden

Decentraal leveren gaat vaak ten koste van de uniformiteit. Iedere verzendlocatie verkiest zijn eigen verpakkingsmethode, pakt dozen op een andere manier in, gebruikt een eigen type doos, misschien zelfs met een afwijkende bedrukking, en bepaalt zelf waar het label op de doos wordt geplakt. De uniformiteit is daardoor ver te zoeken, terwijl een merk alleen kan worden opgebouwd door consequent steeds opnieuw hetzelfde te doen. Merken als Givenchy, Nike, Adidas, Supreme en Louis Vuitton hebben niet voor niets uitvoerige ‘brand books’ geschreven om eenduidigheid te creëren.

U krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk

De verpakking speelt een niet te onderschatten rol in de indruk die u maakt op uw klant. Met de juiste verpakkingsinstructie kunt u schade en fouten bij de levering voorkomen. Omdat het alleen dan voor alle verpakkingsmedewerkers zonneklaar is welke verpakking de beste bescherming biedt en welke onderdelen in de verpakking horen. Uniform leveren draagt bij aan een positieve merkperceptie. Uw klant zal uw professionele en consistente uitstraling enorm waarderen.

Zorg voor eenduidige verpakkingsinstructies

Wilt u dat al uw klanten uw producten op dezelfde manier ontvangen? Dan is een duidelijke, universele verpakkingsinstructie noodzakelijk. Zorg ervoor dat al uw medewerkers en toeleveranciers beschikken over een up-to-date verpakkingsinstructie. Zodat iedere verzendlocatie, waar dan ook ter wereld, dezelfde verpakking gebruikt, met dezelfde bedrukking. Het best werkt een instructie met tekeningen of pictogrammen, die is namelijk voor iedereen te begrijpen.

Aandachtspunt bij verpakkingsinstructies: het verzendlabel

Vergeet niet om ook instructies te geven over het verzendlabel dat op de verpakking komt. Hierop staat immers alle belangrijke informatie van uw product zoals naam, artikelnummer, barcode, etcetera. Welk label wilt u gebruiken en wat is hiervoor de beste positie op de verpakking? Om te beginnen verbetert het de uitstraling van uw merk als alle verzendlocaties identieke labels gebruiken en deze consequent op dezelfde positie plakken. Bovendien zorgt consequente labeling ervoor dat de automatisering in de hele supply chain efficiënter en minder foutgevoelig wordt.

Uniform leveren geeft u meer voordelen

 • Consistente kwaliteit en branding
 • Minder fouten en schades
 • Reductie transportkosten (verpakking op maat)
 • Ompakken overbodig

Hoe zorgt u voor uniformiteit in uw leveringen?

Is uniform leveren een aandachtspunt in uw bedrijf? Waar loopt u tegenaan? Wij helpen u met alle plezier verder.

Stel uw vraag aan ons!

  Keep up to date with our developments

  Subscribe to our newsletter for updates or check out our social media channels.

   How can we help you?

   Whatever your packaging challenge is, The Packaging People of Faes are here to help. Do you have a question or comment about packaging, our services or packaging management? Fill out the contact form and one of our packaging experts will get back to you quickly!

    Mandy van Alebeek
    Relations manager