Duurzaam-verpakken

Duurzaam: verpakkingen laten reinigen en repareren

Article
Carlo Leijten
Account Manager
Meer artikelen door Carlo Leijten

Heeft u er al eens aan gedacht om uw retourverpakkingen te laten reinigen en repareren? Door deze duurzame keuze zijn ze weer als nieuw en kunnen ze weer jaren mee. En, ook niet onbelangrijk, zo’n opknapbeurt voorkomt verzendfouten door oude adreslabels en barcodes. Zeker bij medische apparatuur is zo’n misser onvergeeflijk. Wilt u weten hoe u van uw retourverpakkingen weer een visitekaartje voor uw bedrijf maakt?

Herbruikbare verpakkingen krijgen veel te verduren tijdens het transport en beschadigingen aan de verpakking zijn dan ook niet altijd te vermijden. Dat hoeft ook geen probleem te zijn, zo lang het verpakte product maar heel en onbeschadigd blijft. Maar u wilt natuurlijk wel dat het product op tijd op de juiste bestemming aankomt. En daar gaat het nog weleens mis met een retourverpakking. Na verloop van tijd raakt zo’n verpakking bezaaid met resten van oude stickers, barcodes, adreslabels, verzenddocumenten en plakband. Zeker in ongecontroleerd transport betekent dit een risico op verwarring en verzendfouten.

Retourverpakkingen reinigen en repareren

Duurzaam en circulair ondernemen wordt eenvoudiger door het reinigen en repareren van uw retourverpakkingen. U verlengt de levensduur van de verpakking, zodat u kosten bespaart en bijdraagt aan het behoud van kostbare grondstoffen. Bovendien verbetert u hiermee de uitstraling van uw bedrijf én voorkomt u verzendfouten en vertraging. Zonder al die oude stickerresten ziet uw koffer of kist er weer uit als nieuw.

Uw verpakking laten reinigen met droogijs

Natuurlijk kunt u zelf aan de slag met aceton en krabbers, maar wist u dat u deze klus ook kunt uitbesteden aan een specialist? In een speciale cabine worden uw verpakkingen met droogijs onder hoge druk ontdaan van alle vuilresten. Dit reinigingsproces is een stuk vriendelijker voor het milieu en werkt bovendien snel en effectief. Vaak kan de inhoud zelfs gewoon in de verpakking blijven zitten en hoeft u uw koffer of kist maar korte tijd te missen.

Juist in deze tijd

De keuze voor duurzaamheid is nu belangrijker dan ooit. Waarom investeren in nieuwe verpakkingen als u uw bestaande kunt laten opknappen? Retourverpakkingen zijn erop gebouwd om jaren mee te gaan, het is zonde om zo’n verpakking voortijdig te vervangen.

Dit is bovendien de tijd van omdenken. Zijn er tijdelijk geen beurzen en trainingen? Zie dit als een uitgelezen moment om uw beurskisten, koffers en flightcases een goede opfrisbeurt te geven. Zodat u straks weer goed voor de dag komt.

Returnable Packaging Service

Ook Faes biedt de service reinigen en repareren aan voor koffers en kisten, binnen ons dienstenpakket Returnable Packaging Service (RPS). U levert uw retourverpakkingen bij ons aan, wij controleren ze vervolgens op beschadigingen en reinigen de buitenzijde in onze droogijscabine. Wilt u eventuele beschadigingen laten repareren, dan plannen we voor u een afspraak met onze werkplaats in. U kunt de verpakkingen ook nog laten reinigen in onze geavanceerde cleanroom, zodat u ze direct kunt inzetten in uw eigen geconditioneerde ruimte.

Afbeelding met tekst Automatisch gegenereerde beschrijving

Vervolgens sturen we de verpakkingen naar u terug. Of we zetten ze bij ons op voorraad of sturen ze direct door naar uw klant. Net wat u wilt.

Meer weten?

Wilt u uw retourverpakkingen laten reinigen en repareren? Of wilt u meer weten over de Returnable Packaging Service? Neem dan contact op met onze Commercieel Technisch Adviseur Carlo Leijten.

Stel uw vraag aan ons!

    How can we help you?

    Whatever your packaging challenge is, The Packaging People of Faes are here to help. Do you have a question or comment about packaging, our services or packaging management? Fill out the contact form and one of our packaging experts will get back to you quickly!

      Mandy van Alebeek
      Relations manager