Deksel presentatiekoffer

Nieuwe presentatiekoffer? Vergeet het deksel niet!

Blog
Bart Burmanje
Sales Manager
More articles by Bart Burmanje

Een slim ontworpen deksel geeft nét dat beetje extra aan je presentaties

Iedere koffer heeft een deksel, dat is natuurlijk logisch. Maar zo vanzelfsprekend als dit is, zo weinig wordt het deksel van de koffer nog benut. Meestal is dit geen bewuste keus, maar wordt er gewoonweg niet over nagedacht. Dat is jammer, want er zijn zoveel mogelijkheden. Zeker wanneer het om een presentatiekoffer kan het deksel van de koffer nét dat stukje extra leveren. Gevraagd én ongevraagd denk ik hierover dus graag met onze klanten mee. 

Misschien heb je nog niet direct beeld bij hoe het deksel van een koffer kan bijdragen aan jouw productpresentaties. Dat begrijp ik en daarom vertel ik je wat meer over de mogelijkheden en de voordelen van verschillende dekselopties. 

Alles in één koffer bij elkaar

Het draait natuurlijk om de productpresentatie, maar het is toch handig als je geen extra tas mee hoeft te nemen met ondersteunend promotiemateriaal, vind je ook niet? Ik houd ervan om de presentatiekoffer als een “saleskoffer” te zien waarin alles in meegenomen kan worden. Zo is in dit voorbeeld een onopvallende uitsparing in het deksel gecreëerd om documentatie netjes op te bergen. Maar denk ook aan visitekaartjes, gereedschap, een laptop of pen en papier. De borgingsplaat (tussenwand die het compartiment afsluit) is voorzien van het logo van de klant. 

“Wanneer je het deksel van je presentatiekoffer slim inzet, benut je de ruimte optimaal en kun je vaak zelfs uitwijken naar een compacter en lichter model.”

Bart Burmanje | Sales Manager bij Faes

Het deksel als communicatiemiddel

Hier had je vast nog niet bij stilgestaan, maar het deksel kan prima als communicatiemiddel dienen. Hoe dan? We kunnen de binnenzijde van het deksel in zeer hoge resolutie bedrukken, waardoor je een professionele visuele ondersteuning van je presentatie altijd bij de hand hebt. Door middel van een ‘dekselstop’ blijft het deksel rechtop staan, zodat je je handen vrij hebt om je product en de boodschap op de deksel uitgebreid kunt toelichten.

Presentatiekoffer

Door optimalisatie van het deksel houd je de koffer compact

Wanneer je het deksel van de presentatiekoffer slim inzet, benut je de ruimte van de koffer optimaal. Met behulp van een borgingsplaat maak je niet alleen gebruik van het bodemdeel, maar ook van het deksel, die anders loze ruimte zou bevatten. Het komt voor dat wanneer mijn collega’s en ik met klanten meedenken over een optimale kofferindeling, dat er uiteindelijk voor een kleinere, compactere en lichtere koffer gekozen kan worden.

Integratie van een beeldscherm

Het komt vaak voor dat accountmanagers in bedrijven niet alleen producten presenteren of demonstreren, maar ook een digitale bedrijfspresentatie (of simulatie) aan klanten tonen. In dat geval zal hij of zij ook nog een laptop meenemen naar de klant. Dat kan makkelijker en professioneler. Zo kan er in het deksel van de presentatiekoffer een beeldscherm worden ingebouwd. Op die manier heb je écht al je spullen bijeen in slechts één koffer. Leuke voorbeelden hiervan (met een hele andere soort toepassing) zijn de gamekoffers die we hebben ontwikkeld voor sporthelden Lionel Messi en Max Verstappen.

Een beeldscherm is echter slechts een voorbeeld van elektronische toepassingen van het deksel van een presentatiekoffer. Ook andere soorten elektronica kunnen in het kofferdeksel verwerkt worden; dit noemen we System Integration.

Ook op zoek naar een compacte presentatiekoffer op maat?

Mijn collega’s en ik gaan de uitdaging aan. We denken graag met je mee en ontwikkelen voor jouw bedrijf de presentatiekoffer waarmee al je presentaties een succes worden.

Waar kunnen we je mee helpen? Laat je vraag achter in het formulier hieronder of neem direct contact met ons op.

Stel ons jouw vraag

  Bekijk onze oplossingen

  string(0) ""
  array(2) { [1]=> object(WP_Term)#9537 (11) { ["term_id"]=> int(185) ["name"]=> string(21) "Custom made interiors" ["slug"]=> string(21) "custom-made-interiors" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(185) ["taxonomy"]=> string(7) "product" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(0) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "3" } [2]=> object(WP_Term)#9687 (11) { ["term_id"]=> int(180) ["name"]=> string(15) "Aluminium cases" ["slug"]=> string(15) "aluminium-cases" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(180) ["taxonomy"]=> string(7) "product" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(0) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "7" } }
  A crate or case with a suitable interior made of wood, plastic or foam protects your products optimally.
  Aluminium cases are light, strong and have an elegant appearance. Therefore, they are often used as presentation or demonstration cases.

  Keep up to date with our developments

  Subscribe to our newsletter for updates or check out our social media channels.

   How can we help you?

   Whatever your packaging challenge is, The Packaging People of Faes are here to help. Do you have a question or comment about packaging, our services or packaging management? Fill out the contact form and one of our packaging experts will get back to you quickly!

    Mandy van Alebeek
    Relations manager