Philips Healthcare Faes

Klant van Faes: Philips Healthcare

Blog
Bart Burmanje
Sales Manager
More articles by Bart Burmanje

Van houten kist naar representatieve, veilige verpakkingsoplossing

Philips Healthcare is een veelzijdig technologiebedrijf, gericht op het verbeteren van de levens van mensen door middel van zinvolle innovaties. De gezondheidszorgtak Philips Healthcare, met hoofdkantoor in Best, heeft ondertussen meer dan 450 innovatieve producten en diensten op haar naam staan.

Philips Healthcare staat niet alleen in voor de ontwikkeling van deze apparatuur, maar levert ook wereldwijd klinisch relevante opleidingen en programma’s, ontwikkeld om de efficiëntie van het gebruik van bijvoorbeeld CT scanners te verhogen en de kwaliteit van de zorg te helpen verbeteren. Faes ontwikkelde al diverse verpakkingsoplossingen voor de medische sector.

Een verpakking voor trainingsapparatuur

Philips hield een aantal jaar geleden een internationale “Users Meeting” in Kopenhagen over Computer Tomografie voor 200 medici en radiologisch laboranten. Diverse vooraanstaande artsen presenteerden de resultaten van hun nieuwste onderzoek, gaven praktijklessen en deelden hun ervaring over het gebruik van nieuwe software of apparatuur. Dit soort internationale klant-trainingen gebeuren bijna altijd met beeldschermen, desktops en servers van Philips in Best, die daarvoor wereldwijd worden verstuurd. 

Beschadigingen, manco’s en een onprofessionele uitstraling

Initieel werd al deze apparatuur verstuurd in simpele houten kisten, maar dit had een aantal nadelen:

 • Willekeurige vakindeling: apparatuur en onderdelen hadden geen vaste plaats in de kist. Hierdoor was deze manier van verzenden niet alleen schadegevoelig, maar ook ontbraken er regelmatig onderdelen, omdat voor de verzender (en ontvanger) niet in één oogopslag zichtbaar was of er onderdelen ontbraken.
 • Er werd gebruikgemaakt van opbouwhandgrepen en -sloten. Dit maakte ze kwetsbaar voor beschadigingen en ze moesten na vrijwel ieder transport vervangen worden.
 • De eenvoudige houten kisten (soms beschadigd) met trainingsapparatuur hadden niet de gewenste professionele uitstraling. 

“Wij zochten een passende oplossing voor het veilig vervoeren van de materialen. Na een eerste kennismakingsgesprek met Bart Burmanje had ik meteen een adequate indruk van zowel Bart als Faes.”

Marcel van Diepen | System Engineer Philips Healthcare

Philips Healthcare op zoek naar een nieuwe, professionele verpakking

In 2014 nam Marcel van Diepen – System Engineer bij Philips – contact met me op. Ze waren op zoek naar professionele, esthetisch verantwoorde verpakkingen om hun trainingsapparatuur veilig en overzichtelijk in te verzenden. Dit hebben we voor Philips Healthcare gerealiseerd:

 • We hebben flightcases zodanig ontworpen dat ieder onderdeel van de apparatuur een eigen vak op maat heeft. Hierdoor zijn ze beter beschermd en zie je direct of de zending compleet is.
 • De flightcases zijn voorzien van inbouwhandgrepen en -sloten. Hierdoor raken ze niet meer beschadigd en gaan ze veel langer mee. 
 • Ook met het exterieur hebben we rekening gehouden. De flightcase is uitgevoerd in de huisstijlkleur en voorzien van het logo van Philips. Herkenbaar, mooi en professioneel.
 • In het ontwerp hebben we rekening gehouden met alle stappen die de verpakking doorloopt op weg naar de bestemming. Zo is de verpakking afgestemd op transporteisen en de meest optimale afmeting voor wegvervoer, luchtvervoer en deur- en liftopeningen. Hoe belangrijk het is om rekening te houden met transport en waarom, daar lees je hier meer over.

Marcel van Diepen, System Engineer bij Philips - over Faes:

“Wij zochten een passende oplossing voor het veilig vervoeren van de materialen. Na een eerste kennismakingsgesprek met Bart Burmanje had ik meteen een adequate indruk van zowel Bart als Faes. Dankzij hun inlevingsvermogen en wederzijds vertrouwen werd in zeer korte tijd een innovatief product geleverd, binnen het gestelde budget. De tekening, het inpassen, de levering; alles gebeurde binnen een mum van tijd én binnen het gestelde budget. Bovendien zette Bart ook steeds die ene stap verder. Zo stelde hij voor om de merknaam Philips op de flightcases te plaatsen. De flightcase is zodoende niet enkel een transportmiddel, maar wordt regelmatig als branding ingezet op verschillende events. We hebben al vele positieve reacties ontvangen van onze klanten.”

“Dankzij inlevingsvermogen en wederzijds vertrouwen werd in zeer korte tijd een innovatief product geleverd, binnen het gestelde budget.”

Marcel van Diepen | System Engineer Philips Healthcare

Net als Philips op zoek naar een innovatieve verpakkingsoplossing?

Mijn collega’s en ik gaan de uitdaging aan. We denken graag met je mee en ontwikkelen voor jouw bedrijf de presentatiekoffer waarmee al je presentaties een succes worden.

Waar kunnen we je mee helpen? Laat je vraag achter in het formulier hieronder of neem direct contact met ons op.

Stel ons jouw vraag

  Bekijk onze oplossingen

  string(0) ""
  array(3) { [0]=> object(WP_Term)#9654 (11) { ["term_id"]=> int(185) ["name"]=> string(21) "Custom made interiors" ["slug"]=> string(21) "custom-made-interiors" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(185) ["taxonomy"]=> string(7) "product" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(0) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "3" } [1]=> object(WP_Term)#9817 (11) { ["term_id"]=> int(181) ["name"]=> string(11) "Flightcases" ["slug"]=> string(11) "flightcases" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(181) ["taxonomy"]=> string(7) "product" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(0) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "8" } [2]=> object(WP_Term)#9656 (11) { ["term_id"]=> int(180) ["name"]=> string(15) "Aluminium cases" ["slug"]=> string(15) "aluminium-cases" ["term_group"]=> int(0) ["term_taxonomy_id"]=> int(180) ["taxonomy"]=> string(7) "product" ["description"]=> string(0) "" ["parent"]=> int(0) ["count"]=> int(0) ["filter"]=> string(3) "raw" ["term_order"]=> string(1) "7" } }
  A crate or case with a suitable interior made of wood, plastic or foam protects your products optimally.
  Sturdy, stackable, durable. Faes flightcases are a safe and durable choice regardless of the shape, type or weight of your parts or products.
  Aluminium cases are light, strong and have an elegant appearance. Therefore, they are often used as presentation or demonstration cases.

  Keep up to date with our developments

  Subscribe to our newsletter for updates or check out our social media channels.

   How can we help you?

   Whatever your packaging challenge is, The Packaging People of Faes are here to help. Do you have a question or comment about packaging, our services or packaging management? Fill out the contact form and one of our packaging experts will get back to you quickly!

    Mandy van Alebeek
    Relations manager