Faes Medtronic

Onze klanten vertellen… Medtronic

Blog
Carlo Leijten
Verpakkingsexpert

Medtronic is een van ’s werelds grootste bedrijven op het gebied van de medische technologie. Door innovatie en samenwerking helpt Medtronic bij het verlichten van pijn, het herstellen van de gezondheid en het verlengen van levens. Medtronic is wereldwijd actief in meer dan 155 landen. In Nederland heeft Medtronic meer dan 1500 medewerkers verspreid over vijf vestigingen.

Verregaande ontzorging

De afgelopen jaren ontwikkelde en produceerde Faes reeds diverse verpakkingen en flightcases voor Medtronic. Dat Faes niet alleen maar levert maar ook meedenkt, ervoer het bedrijf in de samenwerking met Commercieel Technisch Adviseur Carlo Leijten.

Reiniging volgens specificatie

Een voorbeeld waaruit blijkt hoe ver Faes gaat op het gebied van ontzorging voor Medtronic is de reiniging van kunststof boxen volgens strenge specificatie.

Toen:

Medtronic maakt gebruik van blauwe kunststof boxen die ingezet worden voor het transporteren van medische instrumenten naar ziekenhuizen. Nadat de instrumenten gebruikt zijn worden deze weer retour gestuurd in dezelfde boxen. Deze handeling zorgt ervoor dat de boxen vervuild raken met verzendstickers waardoor er verwarring ontstaat in het logistieke proces. Medtronic reinigde deze boxen in eigen beheer, dit kostte kostbare tijd.

Nu:

Faes ontzorgt Medtronic door het complete reinigingsproces van de boxen uit handen te nemen. In een speciaal hiervoor ontwikkelde ruimte worden de boxen gereinigd door middel van droogijsstralen. Dit is een droge reinigingstechniek waarbij gebruik gemaakt wordt van stralen met koud, vast CO2 (droogijs). Dit is een vereiste, reiniging met vocht is ten strengste verboden voor deze boxen.

Na het reinigingsproces zien de boxen er weer representatief uit en kunnen ze zonder problemen opnieuw gebruikt worden voor het transporteren van medische instrumenten.

reiniging medtronic boxen droogijs

Dankzij het meedenken van Faes en het werk wat zij ons uit handen nemen door het reinigen van onze boxen hebben wij meer tijd over voor onze core business, in plaats van dat we veel tijd verliezen met het regelen van randzaken.

Erwin Ploemen | Distribution Supervisor bij Medtronic

Hoe werkt dit precies?

Wekelijks wordt er een complete vrachtwagen met vervuilde boxen gelost bij Faes. Diezelfde vrachtwagen neemt de schone bakken die in de week daarvoor gereinigd zijn weer mee, zodat Medtronic deze zonder zorgen opnieuw kan gebruiken. Dit proces loopt al jaren gestroomlijnd. Hierdoor hoeft Medtronic zich niet bezig te houden met deze randzaken, maar kan het bedrijf zich focussen op waar ze goed in zijn: het verlichten van pijn, herstellen van de gezondheid en het verlengen van levens!

Wilt u ook meer tijd om u te richten op uw kernactiviteiten?

Keep up to date with our developments

Subscribe to our newsletter for updates or check out our social media channels.

    How can we help you?

    Whatever your packaging challenge is, The Packaging People of Faes are here to help. Do you have a question or comment about packaging, our services or packaging management? Fill out the contact form and one of our packaging experts will get back to you quickly!

      Mandy van Alebeek
      Relations manager