Philips PackAssist

Faes sluit UPS aan en verbetert supply chain efficiency bij Philips Healthcare

Article

Al in 2014 heeft Faes de supply chain op verpakkingsgebied bij Philips Healthcare. geoptimaliseerd en geborgd met de implementatie van PackAssist.

Bekijk het video interview met Eric Ermstrang, Director of Global Transportation & Packaging bij Philips, waarin hij vertelt over zijn ervaringen met Faes en PackAssist.

In opdracht van Philips is Faes nu aan de slag gegaan om ook “stroomopwaarts” in de supply chain te zorgen voor de borging van het verpakkingsproces, via het aansluiten van UPS ketenpartners.

Faes heeft UPS Louisville (USA) aangesloten op PackAssist voor repacks van de spare parts van Philips Healthcare. In een eerder stadium werden UPS Singapore en UPS Roermond aangesloten. Inmiddels  zijn de 3 grote wereldwijde spare part distributiecentra van Philips Healthcare allemaal geheel over naar PackAssist.

Synergie; standaardisatie en heldere communicatie

We kunnen niet genoeg benadrukken dat wanneer op deze manier synergie met ketenpartners wordt gerealiseerd, er pas echt verschil kan worden gemaakt. Door het aansluiten van de ketenpartners op hetzelfde systeem (PackAssist) wordt bereikt dat ook daar duidelijk is hoe Philips graag wil dat er verpakt wordt. Hierdoor worden minder fouten gemaakt en wordt er duidelijk en eenduidig gecommuniceerd. Dit draagt voor Philips Healthcare bij aan een DOA-vrij en efficiënt verpakkingsproces voor de complexe spare part supply chain.

Allereerst is de standaardisatie van verpakkingen verder doorgevoerd waardoor Philips met nog minder verpakkingsspecificaties in haar logistieke stroom te maken krijgt. Door de proactieve communicatie die PackAssist biedt zijn minder ompakacties nodig, dit bespaart tijd, ergernis en kosten.

Eenvoud en gebruiksgemak

Door PackAssist verloopt de aansluiting van nieuwe ketenpartners voor Philips erg soepel:

“Vroeger kostte het tot 4 weken training met Philips personeel op locatie om een nieuwe ketenpartner aan te sluiten op ons verpakkingsconcept. Met PackAssist lukt dit binnen een paar uur en uitsluitend via online communicatie.”

Eric Ermstrang | Director of Global Transportation & Packaging bij Philips.

De nieuw aangesloten UPS ketenpartners profiteren ook van PackAssist omdat ook zij nu met visuele verpakkingsinstructies kunnen werken. Dit is ideaal in de UPS distributiecentra. Daar werkt men met een sterk wisselende bezetting en kan het inleren van werknemers veel tijd kosten.

“Ik heb over PackAssist nog nooit vragen gekregen van mijn personeel dat ze iets niet snappen.”

Giovanni de Bruijn | Teamleader bij UPS Roermond

Minder transportkosten door volumereductie

Het geharmoniseerde verpakkingsbeleid heeft er bij UPS Louisville al voor gezorgd dat er een flinke volumereductie op verpakkingsgebied is gerealiseerd. Waar eerder verschillende verpakkingsformaten door elkaar gebruikt werden voor dezelfde part is nu met behulp van PackAssist het formaat van de verpakking afgestemd op het formaat van de part waardoor veel minder “lucht” wordt getransporteerd. Dit resulteert tevens in minder transportkosten.

Wilt u meer informatie over Faes en onze PackAssist tool, neem dan vrijblijvend contact op.

Stel uw vraag aan ons!

  Keep up to date with our developments

  Subscribe to our newsletter for updates or check out our social media channels.

   How can we help you?

   Whatever your packaging challenge is, The Packaging People of Faes are here to help. Do you have a question or comment about packaging, our services or packaging management? Fill out the contact form and one of our packaging experts will get back to you quickly!

    Mandy van Alebeek
    Relations manager