EEN TWEEDE LEVEN VOOR PE-FOAM

Blog
Bart Burmanje
Hoofd Verkoop Buitendienst

Wij hebben opgemerkt dat de ontwikkeling van ESD veilige koffers steeds belangrijker wordt. De uitdaging voor ons zit voornamelijk in het gebruik van de juiste materialen. Samen met mijn collega David Sprengers, Hoofd Engineer Faes, bespreek ik de mogelijkheden. De veiligheid van de koffer spreekt voor de koffer an sich; de buitenkant, scharnieren, handgrepen en hoeken; tot de opdruk. Ook voor het interieur zijn de eigenschappen van het schuim kritisch.

“Elk onderdeel heeft invloed op de statische eigenschappen, voor ons de taak om daar goed naar te kijken dus”.

Kritische eigenschappen

Het is zeer belangrijk om van de gebruikte materialen de kritische eigenschappen te weten. Kritisch voor ESD veilige koffers zijn de isolerende en de geleidende eigenschappen.

De eindgebruiker zal in zijn eisen moeten aangeven wat het gewenste gedrag van de koffer is, isolerend of afvoerend. David vertelt dat al deze karakteristieken door de engineers in de analyse of programma van eisen fase worden doorlopen, zodat in de concept/engineerings fase een goed werkende oplossing uitgewerkt kan worden.

“Uiteindelijk zal ik altijd adviseren om een prototype te maken, die getest kan worden op de gewenste karakteristieken en op andere functionaliteiten”.

LD45 – Cleanroom foam

Naast een ESD veilige verpakking speelt ook het maatwerk interieur een cruciale rol in de cleanroom. Het is verstandig te werken met een foam dat zo min mogelijk stof opneemt zodat er zo min mogelijk stofdeeltjes (of “particles”) in het schuim blijven zitten. Zo wordt cleanroom contaminatie zo laag mogelijk gehouden.

LD45 foam is het foam dat op dit moment het meest wordt gebruikt in cleanrooms, bijvoorbeeld in de mechatronica industrie.

Keep up to date with our developments

Subscribe to our newsletter for updates or check out our social media channels.

    How can we help you?

    Whatever your packaging challenge is, The Packaging People of Faes are here to help. Do you have a question or comment about packaging, our services or packaging management? Fill out the contact form and one of our packaging experts will get back to you quickly!

      Mandy van Alebeek
      Relations manager