medica precisiebeurs

Een terugblik op de Medica en de Precisiebeurs

Blog
Carlo Leijten
Account Manager
More articles by Carlo Leijten

Vanzelfsprekend is Faes ieder jaar weer te vinden op een aantal interessante beurzen. Dit jaar waren wij o.a. te vinden op de Medica en Precisiebeurs, waar wij met een eigen stand aanwezig waren. Graag blikken we met u terug op twee succesvolle beurzen. Carlo Leijten en Corné van de Voort, die tijdens deze dagen aanwezig waren, vertellen hier graag meer over.

Carlo Leijten: De benaming ‘Medica’ verraadt het natuurlijk al, op deze beurs is van alles te vinden op het gebied van medische apparatuur. Van diverse kleine toebehoren tot aan de grootste medische apparaten. Talloze nieuwe producten worden tijdens deze beurs in Düsseldorf gepresenteerd.

Voor Faes een zeer interessante beurs, omdat wij op medisch gebied veel ‘logische’ verpakkingen ontwikkelen en leveren. Neem bijvoorbeeld een nieuwe hart-longmachine waarmee trainingen gegeven gaan worden. Een apparaat dat veel geld kost, maar ook een apparaat dat in de juiste verpakking steeds op en neer wordt getransporteerd.

Op de beurs hebben wij diverse producten gepresenteerd. Allereerst de MIO demo case, een koffer die wij zelf hebben ontwikkeld en geproduceerd. Daarnaast hebben we aandacht besteed aan de soft solutions collectie. Ook werd er een specifieke SKB koffer getoond, met daarin een trainingstool voor chirurgen. We toonden doorlopend een presentatie van diverse soorten flight- en aluminium cases met medische toepassingen.

Corne van der VoortCorné van de Voort: De Precisiebeurs staat 2 dagen in het teken van ‘precisie’ technologie. Op deze beurs is, simpel gezegd, van alles te vinden over het optimaal ontwerpen, produceren en assembleren. Een échte high-tech beurs die veel nieuwigheden in kaart brengt en inspeelt op de toekomst.

Voor Faes is het een relevante beurs vanwege het regionale aspect. Veel van onze klanten brengen een bezoek aan deze beurs. Wij vertelden op onze stand alles over de relatief nieuwe samenwerking met Brainport Industries Campus, waar wij met ons zusterbedrijf FPC het complete verpakkingsmanagement gaan verzorgen. Maar de publiekstrekker was vooral de wand waarop wij een prachtige afbeelding toonden van de E-ELT telescoop. Wij gaan de komende jaren bijna 1.000 flightcases van 2×2 meter maken voor VDL ETG waarin spiegels verpakt worden die onderdeel zijn van deze telescoop. Op de stand zelf toonden wij onder ander een unieke helikopterkist die wij gemaakt hebben voor onze klant High Eye. Doordat de helikopter ook daadwerkelijk in de kist zat, trok dit de nodige aandacht. Dat was een leuke match met precisie techniek waarvoor de beurs bedoeld is.

Kortom, een beurs vol nieuwe ontwikkeling, interessante contactmomenten en natuurlijk een moment van herkenning! Faes blikt in ieder geval weer terug op een twee succesvolle beurzen!

Keep up to date with our developments

Subscribe to our newsletter for updates or check out our social media channels.

    How can we help you?

    Whatever your packaging challenge is, The Packaging People of Faes are here to help. Do you have a question or comment about packaging, our services or packaging management? Fill out the contact form and one of our packaging experts will get back to you quickly!

      Mandy van Alebeek
      Relations manager