stackassist FittingQ

Een succesvolle StackAssist-realisatie bij Fittinq

Blog
Bas Lemmers
CEO FittinQ

Onlangs omarmde het bedrijf Fittinq de softwaretool StackAssist van Faes. Fittinq is gevestigd op het Kempisch Bedrijventerrein in Hapert en doet onder andere zaken voor Lampenlicht. Lampenlicht is een van de grootste online retailers in verlichting. Hiervoor vervult Fittinq 7 dagen per week de rol van e-commerce leverancier, waarbij ze pakketten versturen en aan de klant leveren (B2C). Inmiddels is het StackAssist programma intern up and running. Bas Lemmers, algemeen directeur van Fittinq, vertelt graag meer over dit project.

Integratie StackAssist

‘Inmiddels is Fittinq 1,5 jaar gevestigd op de nieuwe locatie in Hapert. Ook op deze locatie begon Fittinq middels een standaard pick-and-packwerkwijze. Enige tijd dacht Fittinq al na over het integreren van een optimalere werkwijze. Pick in the box was voor ons dan ook een logische vervolgstap. De picker gaat dan met verschillende dozen het warehouse in en producten worden meteen in de uiteindelijke verzenddoos geplaatst. Hierdoor kun je nog een processtap elimineren. Je moet daarvoor ook weten hoe groot de dozen moeten zijn. En de operator moet in staat zijn om op zijn/haar pickroute de artikelen op de goede wijze passend in de doos te krijgen.  Het StackAssist programma ondersteunt zo’n Pick-in-the-boxprincipe.

Door de toepassing van StackAssist gaan we nu als volgt te werk:

 • De zending wordt in het SAP-systeem aangemaakt;
 • Deze informatie wordt aangeboden aan StackAssist;
 • Op basis van de orderregels en afmetingen berekent StackAssist de meest optimale verpakking;
 • StackAssist levert de meest optimale verpakking direct terug aan SAP;
 • In SAP wordt informatie opgeslagen en aan de picker aangeboden.’

Wat brengt de oplossing Fittinq?
‘De oplossing zorgt ervoor dat Fittinq in staat is milieuvriendelijker, maar ook efficiënter te versturen. De zendingen bevatten namelijk minder lucht bevatten én worden op een doordachte wijze ingericht. Maar ook op het gebied van transport zijn er voordelen te behalen. Omdat er door de optimalisatie simpelweg minder vervoer noodzakelijk is.

Ook op internationaal vlak levert het ons veel voordelen. Per land geldt er namelijk een andere regelgeving. Dankzij StackAssist worden onze pakketten voorzien van de juiste bedrukking én de juiste formaat doos. Verder zien we dat de gegeven informatie optimaal verwerkt wordt. De integratie van StackAssist zorgt ervoor dat het hele proces van pick and pack zo’n 50% efficiënter verloopt.’

Eenvoudige implementatie
‘De overstap naar StackAssist is soepel verlopen. Het contact met projectmanager Bart van Dijck was open en helder. Tussentijds stemden ze met ons af wat er nodig was om de koppeling in goede banen te leiden. Daarnaast losten ze foutjes, als die zich voordeden, snel op. Wij zien StackAssist als een oplossing die eenvoudig te implementeren is. Met weinig moeite weten wij nu in korte tijd veel succes te behalen!’

Stel uw vraag aan ons!

  Keep up to date with our developments

  Subscribe to our newsletter for updates or check out our social media channels.

   How can we help you?

   Whatever your packaging challenge is, The Packaging People of Faes are here to help. Do you have a question or comment about packaging, our services or packaging management? Fill out the contact form and one of our packaging experts will get back to you quickly!

    Mandy van Alebeek
    Relations manager